Topp 10 platser att besöka i Dubai

Dubai är en kosmopolitisk stad med många saker att göra. Det finns gott om hotell, restauranger och sevärdheter som kommer att hålla dig sysselsatt under din vistelse i Förenade Arabemiraten. Det är svårt att veta var du ska börja din resa, så vi har sammanställt den här listan med 10 platser du bör besöka under din semester i Dubai.

völkmmen till dubai

Skriv en lista med 10 platser att besöka i Dubai

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa är världens högsta byggnad och är ett måste att se under ditt besök i Dubai. Utsikten från toppen är spektakulär, så se till att boka en biljett till observationsdäcket.

Plats: Downtown Dubai

Öppettider: Öppettider: sön-tors kl. 08.30-23, fre-lör kl. 08.30-12

2. Sheikh Zayed Road

Sheikh Zayed Road är en av de mest populära platserna att besöka i Dubai. Vägen är full av skyskrapor och lyxhotell, vilket ger fantastiska fotomöjligheter.

Här finns också många kända restauranger som Zuma och The Palace Downtown som du kan besöka.

3. Dubai Mall

Dubai Mall är världens största shoppingcenter och är ett måste för alla shoppingälskare. Köpcentret har över 1200 butiker samt en skridskobana, en biograf och ett akvarium.

Plats: Downtown Dubai.

Öppettider: lördag-torsdag: köpcentret stängs vid midnatt, fredagar: köpcentret stängs vid 23.00.

4. Jumeirah Beach Park

Jumeirah Beach Park är en utmärkt plats för att koppla av och njuta av sol och sand. Det finns också många restauranger och kaféer i närheten, så du kan njuta av en måltid medan du njuter av utsikten över Arabiska golfen.

5. Vattenparken Wild Wadi

Vattenparken Wild Wadi är ett utmärkt ställe att svalka sig under de varma somrarna i Dubai. Parken har över 30 åkattraktioner och världens största surfsimulator.

6. Guld- och kryddsuparna

Guld- och kryddsupama är ett måste för alla matälskare. Restaurangen serverar läckra arabiska rätter och har en fantastisk atmosfär.

Maten på Guld- och kryddsupama passar för hela familjen och du kan även köpa med dig hemgjorda produkter från restaurangen.

7. Palmen i Jumeirah

Palmen i Jumeirah är ett av de mest kända landmärkena i Dubai. Den konstgjorda ön är formad som en palm och är hem för många lyxhotell och lägenheter.

Du kan ta en promenad eller cykla runt ön eller besöka någon av de många restaurangerna och barerna.

8. Atlantis, Palmen

Atlantis palmen är ett annat av de mest kända landmärkena i Dubai. Hotellet ligger på The Palm och har över 1 500 rum samt ett antal restauranger, barer och klubbar.

Atlantis har även ett eget akvarium och en egen vattenpark.

the palm

9. Skidor i Dubai

Skidor i Dubai ? Ja, du läste rätt! Dubai har en egen inomhusskidanläggning där du kan åka skidor och snowboard året runt.

Skidorten ligger i Mall of the Emirates och har ett antal olika backar för både nybörjare och experter.

10. Global Village

Global Village är Dubais årliga kulturfestival. Byn har över 75 paviljonger från olika länder runt om i världen som alla visar upp sin kultur och mat.

Det finns också en avdelning för barn, liksom liveunderhållningsshower. Global Village är öppen från november till april.

Så där har du det, våra tio bästa platser att besöka i Dubai . Vi hoppas att du får en trevlig semester i Förenade Arabemiraten. Har du några andra platser som du rekommenderar att besöka i Dubai? Låt oss veta det i kommentarerna nedan.