Dyra hotell i Dubai

burjalaDubai är en stad som förknippas med lyx, överdåd och extravagans. Stadens hotell är såklart inget undantag. I Dubai finns några av världens lyxigaste, underligaste och mest kostsamma hotell. Att bo på ett av dessa hotell kommer garanterat bli en händelse man sent kommer att glömma. Lyxhotellen är ofta inredda på mycket spektakulära sätt och liknar inte något annat i denna värld.

Det absolut dyraste hotellet i Dubai är utan tvekan det världskända Burj al Arab. Hotellet marknadsför sig som det enda sjustjärniga hotellet i världen även om den officiella ratingen är fem stjärnor deluxe. Burj al Arab ligger på en egen ö en bit utanför fastlandet. Hit kommer man via den 300 meter långa bron som förbinder dem båda. Över denna bro tillåts enbart hotellets gäster passera, inga utomstående släpps in. Hotellets silhuett liknas vid ett segel och det är nog en bild som de allra flesta människor känner igen även om det är få av oss som någon gång kommer att få chansen att bo en natt på detta superlyxiga hotell. Hotellet har ända sedan det byggdes haft en självklar placering på listan över de tio dyraste hotellrummen i världen. Ska man förresten vara helt korrekt finns det faktiskt inga rum på Burj al Arab, hotellet har endast sviter. I den finaste sviten, Royal Suite, bor man som en kung, men så kostar den också i runda slängar 100 000 svenska kronor för en natt beroende på säsong och efterfrågan. Den minsta sviten har ett enda sovrum och blir din för en natt för cirka 18 000 kronor. Naturligtvis finns här allt som man kan önska sig i form av lyx, utbud, aktiviteter och service.

Andra hotell i den högre prisklassen:

Det finns alltså en uppsjö av lyxiga och överdådiga hotell i denna extravaganta stad. Väljer man att bo på något av de dyrare hotellen kan man dessutom också räkna med att man får en service utöver det vanliga. Till att börja med är säkerheten naturligtvis rigorös, till det allra lyxigaste hotellen släpps inte vem som helst in. Vanligtvis har man sin egen butler som står till hands dygnet runt och naturligtvis kör hotellets chaufförer dig vart du än vill. På lyxiga Burj al Arab som vi redan talat om hämtas alla gäster på flygplatsen i vita Rolls Royce – om man inte anländer via luften till hotellets egen helikopterplatta vill säga!

Alla lyxhotellen är naturligtvis utrustade med fina poolområden, privata stränder, spa-anläggningar och restauranger av världsklass. Servicen på dessa hotell håller självklart samma höga klass. På de allra finaste hotellen blir man ständigt uppassad och tillåts inte ens att öppna sin vattenflaska själv Dessutom finns det en uppsjö av aktiviteter att delta i, såsom tennis, båtutflykter, dykning och segling. Alla hotell med hög standard har självklart även otroligt välutrustade träningsavdelningar och gym med alla träningsredskap man kan tänka sig.

Dubais marina

dubaimarineFlera av de allra lyxigaste, och därmed också dyraste, hotellen i Dubai ligger i ett och samma område – nämligen Dubais marina. Detta relativt nya område ligger en bit ifrån stadens centrum men är mycket exklusivt. Området består till största delen av bostäder i form av lägenhetskomplex och villor, vilket bidrar till den lugna och trygga atmosfären. I anslutning till marinan finns dessutom flera pirer och stränder och från de flesta hotell har man en fantastisk utsikt över kustremsan och den Persiska viken.

Jumeirah Beach

dubaioblEtt annat område där det finns massor av hotell, och där några av de finaste hotellen också är belägna är Jumeirah Beach. Precis som namnet låter antyda ligger detta område i anslutning till kusten och havet, och har en stor mängd vackra stränder. Stränderna avlöser varandra, totalt löper de över mer än 10 kilometer. I anslutning till stränderna finns strandpromenaden där man kan flanera och njuta av det vackra sceneriet, eller varför inte slinka in på något av de många caféerna och restaurangerna för en uppfriskande dricka eller en smarrig måltid. Här hittar man även den konstgjorda ön The Palm Jumeirah. Denna ö är ett av de mest ikoniska landmärkena i hela Dubai. Ön är nämligen formad för att efterlikna en palm med en mäktig krona. Denna ö har, tillsammans med ögruppen som formats för att efterlikna världskartan, kommit att bli en av de platser som kommit att representera Dubai som stad och resmål. Jumeirah Beach är helt enkel den perfekta badorten. Här kan man njuta av sol och bad på perfekta stränder samtidigt som man befinner sig ett stenkast från centrala Dubai och allt det enorma utbud som man hittar där. Det är helt enkelt ett av de bästa ställena att bo på i Dubai då man får de bästa av båda världar och allt som Dubai är.