Dubai för hela familjen

Dubai sägs vara en ett av världens tryggaste resmål och är på många sätt en utmärkt plats att semestra på även för barnfamiljer. Att det dessutom hör till kategorin för världens solsäkraste resmål gör att många svenska familjer väljer Dubai som destination.

Familjeaktiviteter i Dubai

Dubai är platsen där allting är lite bättre, lite större och lite roligare. Här finns ett enormt utbud av aktiviteter för alla familjemedlemmar. Shoppingen här är berömd världen över och de lyxiga köpcentrum erbjuder förutom ett oklanderligt shoppingutbud även massor av barnaktiviteter, till exempel lekplatser som nästan påminner om nöjesfält. Mycket är planerat för att barnfamiljer på bästa möjliga sätt ska känna sig bekväma under sin vistelse; restauranger har nästan alltid barnmeny och servicen generellt sätt är mycket barnvänlig.

Vattenlandet Wild Wadi Waterpark är en enorm vattenpark för barn (och vuxna!) med rutschkanor i alla tänkbara varianter. Ett badäventyr man inte får missa när man besöker Dubai med barn. Som motsats till Dubais heta klimat kan ett besök på Ski Dubai vara en upplevelse man sällan lär glömma. Precis som namnet avslöjar handlar det om en skidanläggning inomhus med ÄKTA snö och hela fem backar. Man köper smidigt ett skidkort till barnen på plats och så väl skidkläder som skidor/snowboard ingår.

Att besöka öknen brukar vara ett häftigt äventyr framför allt för barnen och definitivt ett måste under Dubairesan. Det kan vara allt från att uppleva ökenlandskapet på fyrhjuling till att äta middag ute i öken under klar stjärnhimmel.

Barnvänliga hotell i Dubai

Här finns ett stort utbud av trevliga hotell med koncept som passar barnfamiljer som handen i handsken. Dessa hotell erbjuder inte bara trivsamma rum utan även lek och aktiviteter för de gästande barnen.

Atlantis The Palm, Jumeira är ett exklusivt hotell beläget på Palm Jumeirah som är en konstgjord ö. På det lyxiga hotellområdet finns dessutom en delfinlagun samt en av Dubais stora vattenparker. Självklart finns här även en omtyckt barnklubb för gästande barn som är tre till 12 år.

Hilton Dubai Jumeirah Resort är ett annat lyxigt hotell på den konstgjorda ön, mitt på öns härliga beach, som passar mycket bra för barnfamiljer. Här finns lekrum och även en mindre lekplats som brukar vara välbesökt av hotellets små gäster. Det finns ett utbud av roliga aktiviteter för barnen så som cykling, minigolf, ridning och bollsport.

Jebel Ali Beach är ett hotell beläget på en lång palmstrand med flera pooler, restauranger och barer på samma område. Här finns ett brett utbud av aktiviteter och underhållning för barnfamiljer med barn i alla åldrar.

Ett tips för dig som reser med barn till Dubai är att använda taxi för att smidigt ta dig runt och mellan olika platser, det är dessutom ett billigt transportalternativ. Tänk dock på att det under vissa tider på dagen kan vara svårare att få tag på taxi, så förboka därför taxi via hotellets reception.