Billiga hotell i Dubai

I Dubai finns några av världens dyraste, lyxigaste och mest exklusiva hotell. Men för de som inte vill, eller kan, lägga den typen av medel på sitt boende under resan finns det andra alternativ. Utbudet av boende i Dubai är stort och utspritt över alla prisklasser. Här finns allt från sviter som kostar över 100 000 svenska kronor per natt till mer överkomliga alternativ för oss vanliga resenärer med begränsad budget som inte har råd att spendera en stor andel av vår årslön på en hotellnatt.

Bo i rätt område

dubaicreekFör att hitta hotellen med lite bättre priser bör man söka i de äldre delarna av Dubai. Några delar som det kan vara värt att undersöka närmare är bland annat Deira, Bur Dubai och Dubai Creek. Här ligger de lite enklare hotellen till skillnad från de dyrare lyxhotellen som vanligtvis ligger i anslutning till stranden och kusten mot Persiska viken.

Två hotell som ligger i detta område är Hilton Dubai Creek eller Sheraton Dubai Creek. Båda dessa är bra hotell som håller hög klass men har en något lägre prislapp än många av de andra hotellen som har lika många stjärnor.

Sheraton har funnits under ganska många år nu och var en gång de absoluta innehotellet när Dubai började etablera sig som en riktig turiststad. Idag åtnjuter det inte riktigt samma beundran då allt fler väljer att bo i andra områden. Men hotellet är fortfarande mycket bra och har ännu sina fem stjärnor. Trots detta kan man få ett rum för ca 1000 svenska kronor per natt. Då får man tillgång till alla hotellets faciliteter, såsom en fitnessanläggning, en vacker utomhuspool, massageservice och flera bra restauranger och barer.

hotelopenpoolHilton i Dubai Creek är även det ett femstjärnigt hotell som är mycket trevligt. Priserna är något högre än Sheratons men prissättningen är fortfarande mycket rimlig. Hotellets främsta egenskap är dess läge. Det ligger i anslutning till hamnen och stranden vid Dubai Creek och från hotellet har man en mycket fin utsikt över detta område. Dessutom finns det en läcker utomhuspool på hotellets tak. Från detta område har man en fantastisk vy över hela Dubai stad.

Det finns naturligtvis även massor av hotell som har tre eller fyra stjärnor. Dessa är också värda att ta en titt på då man även här kan få en mycket bra boendeupplevelse och samtidigt spara in en hel del pengar. Det handlar helt enkelt om hur stor del av resebudgeten man är beredd att lägga på boende. För många känns det onödigt att spendera dyra pengar på ett hotellrum där man ändå inte kommer att vara speciellt mycket. Då väljer man istället att lägga pengarna på utflykter, aktiviteter och upplevelser. Härliga matupplevelser, ökensafaris och otrolig shopping – det finns en hel uppsjö av fantastiska och roliga saker som man kan spendera sin budget på i Dubai istället för boendet.

Tips för att boka hotell till bra priser

hotelRMan bör tänka på att vara ute i god tid när man bokar sitt boende. På så sätt försäkrar man sig om att alltid få bästa möjliga pris samt riskerar inte att stå utan boende eller behöva boka ett dyrare alternativ för att det man egentligen ville ha inte har några lediga rum. Dubai har ofta hög beläggning på de hotellrum som finns eftersom staden är så populär och har så många besökare. Detta gäller speciellt under den absoluta högsäsongen som infaller mellan oktober och april. Är man ute efter ännu bättre priser kan det vara en god idé att besöka Dubai under lågsäsongen då den minskade efterfrågan leder till att hotellen sänker sina priser. Det kan även vara värt att lägga ner lite tid på att leta efter extra bra erbjudanden från sajter som sysslar med hotellbokning. I kampen om gästerna har dessa sajter ofta bra kampanjer, rabattkoder och erbjudanden som ska locka gästerna att boka genom dem istället för genom konkurrenterna.

Dubais hotellstandard högre än vanligt

Om man väljer att bo på ett lite enklare hotell under sin vistelse i Dubai ska man vara medveten om att man ofta får mycket för sina pengar. Allt i Dubai är stort och överflödigt och det gäller inte minst hotellens standard. Precis som att Dubais kändaste hotell, Burj al Arab, marknadsför sig som ett sjustjärnigt hotell trots att denna rating inte existerar så håller Dubais hotell generellt en standard som är högre än den officiella stjärnmärkningen. Bor man till exempel på ett trestjärnigt hotell kan man alltså kallt räkna med service och logi som snarare hör hemma på ett fyra- eller femstjärnigt hotell. Det kan alltså vara riktigt smart att boka boende på ett av de lite billigare hotellen. Det är helt enkelt en riktigt bra affär då man i princip får ett boende och en upplevelse som egentligen borde kosta mycket mer än vad den gör.