Billiga Dubai resor

burjkhalifaDubai har ett rykte om sig att vara en lyxig och flärdfull stad, och visst finns här en del tokigheter och extravaganser som man inte hittar på någon annan plats i världen. Vad sägs till exempel om att besöka världens högsta byggnad Burj Khalifa eller ta en sväng i slalombacken i shoppingcentrumet Mall of Emirates.

Trots att Dubai är lyxigt behöver det faktiskt inte vara alltför dyrt att åka hit. Som besökare här är det fullt möjligt att välja på vilken nivå man lägger den egna budgeten för resan. För även om den yttersta lyxen finns i staden finns det även hotell, restauranger och andra etablissemang som håller lägre prisklasser.

Besök Dubai vid rätt tidpunkt

hotPrecis som på alla destinationer runt om i världen är priserna helt klart högst under högsäsong. Detta råder även när det gäller Dubai. Här sträcker sig högsäsongen mellan oktober och april. Under resten av året är det betydligt billigare att besöka staden. Man ska dock komma ihåg att det ofta bli mycket varmt under den här perioden. Under de svenska sommarmånaderna kan temperaturen stiga till hela 50 grader. För oss nordbor kan sådana höga temperaturer ofta upplevas som alldeles för varma. Priserna är dock betydligt lägre, speciellt när det kommer till flygresor och boende.

Tänk också på att det ofta är mycket fördelaktigt att vara ute i riktigt god tid när man köper sina biljetter och reserverar boende då priserna vanligtvis stiger ju närmare avresedatumet man kommer. Att flyga från Sverige till Dubai behöver faktiskt inte vara speciellt dyrt. Har man bara lite framförhållning och är lite taktisk kan man göra riktiga kap.

Andra bra budgettips

Förutom att boka resan under en prismässigt fördelaktig period finns det flera saker man kan göra för att hålla nere kostnaderna under vistelsen i Dubai:

  • bur-dubaiBoka boende i de äldre delarna av Dubai. I stadsdelar som Bur Dubai och Deira är kostnaderna för hotell mer överkomliga.
  • Shoppa inte i de dyra köpcentrumen och galleriorna. Bege dig istället till någon av de lokala marknaderna där man kan göra fantastiska fynd till låga priser.
  • Undvik de dyra restaurangerna som finns på eller i anslutning till de fina hotellen. Ät istället på de ställen som inte är så turistorienterade, där lokalbefolkningen själva äter. Detta är inte bara billigare men ger garanterat också en mer genuin matupplevelse. Man kan ofta få en måltid för mellan 40 och 100 svenska kronor.